Boek - Akkervogels

Boek - Akkervogels

Art.nr. 00443
€19,95
(Ledenprijs: 17,96)
Technische fiche: 
Auteur(s): Dijksterhuis, Koos; Hut, Hans
 
Paperback
21 x 21 cm
144  pagina's
Roodbont
2010
ISBN 978 90 8740 060 6

 


 


Veel vogelsoorten vinden een leefgebied in cultuurlandschappen. Erfvogels, zoals de boerenzwaluw; weidevogels, zoals de grutto; en vogels van het uitgestrekte akkerland, bijvoorbeeld de Grauwe Kiekendief. Van de ongeveer 450 vogelsoorten van Europa is een derde voor voedsel en nest aangewezen op het boerenland.
 
Akkervogels gaat over vogels van het weidse, grootschalige akkerland. Dit boek bevat tientallen beschrijvingen van akkervogels. De Grauwe Kiekendief, de Blauwe en de Bruine Kiekendief en tal van soorten zoals Patrijs, Kneu en Veldleeuwerik. Met prachtige beelden van fotograaf Hans Hut die met enorm veel geduld en inspanning de vogels heeft vastgelegd.
 
Akkervogels is meer dan een boek met beschrijvingen van vogels. Het boek toont in reportages en interviews de mogelijkheden voor bescherming van akkervogels. Auteur Koos Dijksterhuis beschrijft de inspanningen die veel vogelbeschermers in Nederland en België zich getroosten om soorten zoals de Grauwe Gors in stand te houden. Ook akkerbouwers spelen daar een belangrijke rol in. In het boek vindt u in korte overzichten tips en maatregelen voor de bescherming van akkervogels.
 
Akkervogels toont u in woord en beeld de schoonheid en het belang van akkervogels. Praktische informatie op een aantrekkelijke manier gepresenteerd; een must voor iedereen met een hart voor akkernatuur.
 

Gerelateerde producten: