Boek - Tuinieren voor wilde dieren
Boek - Tuinieren voor wilde dieren (pag. 54)Boek - Tuinieren voor wilde dieren (pag. 55)Boek - Tuinieren voor wilde dieren (pag. 56)Boek - Tuinieren voor wilde dieren (pag. 58)Boek - Tuinieren voor wilde dieren (pag. 105)

Boek - Tuinieren voor (wilde) dieren

Art.nr. 00661
€14,95
(Ledenprijs: 13,46)
Technische fiche: 

Maak van je tuin een beestenboel
Auteur(s):
Rijpkema, Barbara

Paperback
17 x 18,5cm
128 pagina's
KNNV Uitgeverij
2013
ISBN 9789050114080
 

 

 


 

Het tuinplezier straalt ervan af: maak zelf een egelhuis, vlinderkroeg, bijenflat, minivijver, vogelbistro of paddenhotel! Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, landelijk of in de stad: met een paar eenvoudige aanpassingen leer je hoe je meer dieren in de tuin te lokken.  

Aan bod komen vogels, vlinders en libellen, bijen en hommels, andere insecten en kleine (bodem)dieren, amfibieën en reptielen en zoogdieren. Plus de basiselementen zoals een natuurlijke (mini-) vijver, tuinafscheiding, inheemse en gevarieerde beplanting, composthoop, rommelhoekjes en nestkastjes. Hiernaast is er nog veel meer te ontdekken en te doen.

'Diervriendelijk tuinieren': dit boekje vertelt je op een luchtige manier hoe je dat kunt aanpakken aan de hand van leuke instructies en illustraties. Ook is er veel aandacht voor geschikte bloemen en planten per seizoen: inheemse waard- en vijverplanten, ideeën voor gevarieerde bloemenborders, gazons en heggen, groendaken, een kruidenhoek of een minimoeras. 

Een inspirerend tuinboek vol handige tips. Je kunt er direct mee aan de slag!

  • Onmisbare informatie voor een diervriendelijke tuin
  • Voor kleine en grote tuinen, stadstuinen en balkons
  • Tuinactiviteiten per maand en seizoen
  • 24 doe-het-zelf projecten inclusief praktische tuintips en adviezen
  • Veelvoorkomende tuindieren en wat ze nodig hebben
  • Geschikte bomen en planten en hun functie voor dieren