Boek - Weidevogels

Boek - Weidevogels

Art.nr. 00607
€29,95
(Ledenprijs: 26,96)
Technische fiche: 
Auteur(s): Astrid Kant
 
Hardcover
24,5 x 28,5 cm
172 pagina's
Roodbont
2011
ISBN 978 90 8740 080 4
 

 
 

Weidevogels zijn niet weg te denken uit het Nederlandse landschap. Maar de aantallen nemen af. Hier is nog veel te winnen door goed beheer. En dat start met goede kennis.

Veel boeren, burgers en andere buitenlui zoeken actief naar nesten van weidevogels, markeren ze en brengen ze in kaart. Zij zien alleen nesten en weidevogels. Het grootste deel van de broedcyclus blijft echter voor velen verborgen en juist dat is zo leuk om te observeren. Wat gebeurt er allemaal rond de nestkom? Waarom vind je sommige uitgekomen eieren wel terug en sommige niet? Waarom hangt er een alarmerende grutto boven je hoofd? Wat gebeurde er voor de eieren er waren en wat gebeurt er na uitkomst?

In Weidevogels licht Astrid Kant een tipje van deze sluier op. Ze zit al meer dan 20 jaar in haar schuilhutje met haar telelens, midden tussen de weidevogels. Zo wordt in dit boek van zeer dichtbij het broedgedrag van de weidevogels beschreven en in beeld vastgelegd, waarbij de kalender wordt gevolgd van de belangrijke maanden maart tot en met juni. Een beetje meekijken in de kraamkamers.

Dit boek vertelt op een overzichtelijk wijze, stap voor stap het geheime broedgedrag van onze bijzondere weidevogels. Als dit duidelijker is, wordt bescherming ineens een stuk eenvoudiger. Voor boeren en duizenden vrijwilligers.

Zelfs de kleinste inzet loont, laten we trots zijn op onze weidevogels.


Gerelateerde producten: