00505 inhoud en onderdelen
00505 schematische voorstelling inhoud en onderdelen

Combikast insecten met onderstel

Art.nr. 00505
€382,50
(Ledenprijs: 344,25)
Technische fiche: 

Dit product wordt enkel online verkocht en niet in onze winkel te Sint-Niklaas.

H 50cm x B 65cm x D 40cm
Met natuurlijk nestmateriaal
Schwegler houtbeton
Incl. stevig onderstel
 
 
 

Deze Combikast insecten werd ontworpen om allerlei soorten nuttige insecten aan te moedigen in de tuin te leven. Binnenin de kast zitten latjes en platen gevuld met diverse natuurlijke materialen, en bieden zo een geschikte accommodatie voor insecten die belangrijk zijn als predator of bestuiver. De kast is geschikt voor ondermeer Gaasvlieg, Oorworm, Lieveheersbeestje, tot 200 verschillende soorten wilde bijen, Maskerwants, roofvliegen, tripsen, sluipwespen, …
Schadelijke insecten of andere ongewervelden in de tuin of op het platteland kan grote problemen geven voor planten, bloemen of andere gewassen. De enige milieuvriendelijke manier om dit te voorkomen is door de natuurlijke vijanden van deze ongewervelden een kans te geven. Het ontwerp van de Combikast insecten, met verschillende ruimtes en materialen, trekt een groot aantal soorten aan die zich er in kunnen verstoppen of het gebruiken als overwinteringsplaats. De meeste insecten kunnen de nestkast invliegen; degenen die dat niet kunnen, klimmen langs de houten poten omhoog. Observaties op langere termijn hebben aangetoond dat bewoonde combikasten de aanwezigheid van onder andere bladluizen, rupsen en allerlei plantetende larves met 60 – 90% kan doen dalen.
Plaats de kast een beetje beschut voor barre weersomstandigheden, op een zonnige of gedeeltelijk beschaduwde plek in de tuin, de boomgaard, het arboretum of een park.

Nestkasten uit Schwegler houtbeton hebben een unieke samenstelling van 75% hout en toevoegingen zoals klei, die ervoor zorgen dat temperatuursschommelingen binnen de perken blijven. Dit materiaal is overigens extreem ademend, wat condensatievorming voorkomt. Houtbeton is dan ook een erg duurzame materie, en dat deze nestkasten 20 tot zelfs 25 jaar meegaan, is geen uitzondering.


Gerelateerde producten:
Houtbeton nestkasten
Schwegler houtbeton
Insecten