Houtbeton-nestkast - Hommelkast
00503 binnenzijde en wol nestmateriaal00503 schematische voorstelling00503 schematische voorstelling binnenzijde

Hommelkast

Art.nr. 00503
€123,50
(Ledenprijs: 111,15)
Technische fiche: 

Dit product wordt enkel online verkocht en niet in onze winkel te Sint-Niklaas.

H 38cm x B 38cm x D 54cm
Wol nestmateriaal meegeleverd
Schwegler houtbeton
 

 

 


De meeste hommelsoorten van bij ons zijn momenteel in meerdere of mindere mate bedreigd. Deze insecten beschermen is noodzakelijk omwille van hun groot belang voor bestuiving. Ze zijn speciaal in de eerste plaats omdat ze door hun bouw en beharing bij veel lagere temperaturen kunnen vliegen dan bijvoorbeeld bijen. Daarnaast hebben hommels stevige kaken die ze gebruiken om de kroonbuis van de bloem stuk te knippen zodoende tot bij de necatr te kunnen. Dit geeft honingbijen en wilde bijen de kans om reeds vroeg op het jaar tot bij de necar te kunnen. Bovendien kunnen hommels, en in het bijzonder de koninginnen, tot viermaal zoveel stuifmeel meedragen in een vlucht dan bijen, en vliegen merkbaar sneller.
Deze bovengrondse nestkast kan geplaatst worden in de privé-tuin, een arboretum, boomgaard, park zodat hommels een kolonie kunnen vormen in de kast. Bij dit model wordt wol-nestmateriaal geleverd, voldoende voor een seizoen, en om de hommels aan te moedigen de kast te gebruiken. Indien gewenst, kan een set met extra wol-nestmateriaal (inclusief een toegangsbuisje) voor een jaar besteld worden.

Nestkasten uit Schwegler houtbeton hebben een unieke samenstelling van 75% hout en toevoegingen zoals klei, die ervoor zorgen dat temperatuursschommelingen binnen de perken blijven. Dit materiaal is overigens extreem ademend, wat condensatievorming voorkomt. Houtbeton is dan ook een erg duurzame materie, en dat deze nestkasten 20 tot zelfs 25 jaar meegaan, is geen uitzondering.


Beschikbare accessoires:
Extra wol-nestmateriaal

Gerelateerde producten:
Houtbeton nestkasten
Schwegler houtbeton
Insecten