Nestkast - Gierzwaluw + Vleermuis (houtbeton)
00478 en 00479 voorbeeld van volledig inbouwen00478 en 00479 voorbeeld van volledig inbouwen

Nestkast - Gierzwaluw + Vleermuis (houtbeton)

Art.nr. 00478
€139,95
(Ledenprijs: 125,96)
Technische fiche: 

Dit product wordt enkel online verkocht en niet in onze winkel te Sint-Niklaas.

H 46cm x B 43cm x D 22,5cm
Broedruimtes H 17cm x B 36cm x D 16cm
(elk comp.)
Schwegler houtbeton
2 compartimenten
Extra ruimte voor vleermuis
 
 
 
 
 

 

 

 

OPGELET! MOMENTEEL ZEER LANGE LEVERTIJD (2021)

 

 

Deze nestkast is ontworpen om 2 koppels Gierzwaluwen gelijktijdig te laten broeden, met elk hun eigen invliegopening. Bovendien is er aan de achterzijde een uitholling voorzien die ruimte creëert tussen de wand van het gebouw en de nestkast, wat ideaal is voor vleermuizen die graag in gebouwen huizen zoals de Dwergvleermuis. Gegalvaniseerd ophangmateriaal wordt meegeleverd.
Beide Gierzwaluwcompartimenten kunnen gemakkelijk afzonderlijk geopend worden om te reinigen door het voorpaneel te verwijderen. De ruimte voor vleermuizen behoeft geen reiniging, aangezien uitwerpselen gewoon naar beneden vallen. Hang de nestkast minstens 6 à 7m boven de grond, of boven eender welke uitstekende onderdelen van het gebouw onder de invliegopening (bv. daken, pijpen, …). Zorg ervoor dat de aanvliegroute naar het nest door niets belemmerd wordt.
Deze nestkast kan tevens ingebouwd worden in een wand of de muur van een gebouw. Hiervoor is het hellingsvlak nodig, zodat de extra ruimte achterin door vleermuizen gebruikt kan worden.

Nestkasten uit Schwegler houtbeton hebben een unieke samenstelling van 75% hout en toevoegingen zoals klei, die ervoor zorgen dat temperatuursschommelingen binnen de perken blijven. Dit materiaal is overigens extreem ademend, wat condensatievorming voorkomt. Houtbeton is dan ook een erg duurzame materie, en dat deze nestkasten 20 tot zelfs 25 jaar meegaan, is geen uitzondering.


Beschikbare accessoires:
Hellingsvlak vleermuizen