Handboek roofvogels
Handboek roofvogels Handboek roofvogels

Boek - Roofvogels van Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten

Art.nr. 00821
€49,95
(Ledenprijs: 44,96)
Technische fiche: 

Handboek determineren van vliegbeelden

Auteur(s): Forsman, Dick

Hard cover
17 x 24 cm
544 pagina's
KNNV Uitgeverij
2017
ISBN 9789050116022
 

 


 

Uniek roofvogelhandboek voor het determineren van roofvogels aan de hand van vliegbeelden

Vliegende roofvogels zijn vaak erg lastig te determineren, zelfs voor ervaren vogelaars. Dit handboek biedt uitkomst. Het helpt beginners en gevorderden met behulp van meer dan 1100 gedetailleerde foto’s om vliegbeelden en verenkleden te herkennen van 60 roofvogelsoorten in onze regio: Europa, Noord-Afrika en Midden- tot Centraal-Azië.

De informatieve tekst behandelt onderwerpen als rui en verenkleed in detail, maar ook thema’s als variatie, verspreiding en gedrag. De meer dan 1100 foto’s, de meest uitgebreide collectie van foto’s van roofvogels in de westelijke Palearctis ooit gepubliceerd, zijn zorgvuldig gekozen om de vogels zo levensecht mogelijk te portretteren. Ook vanwege de cruciale details die het mogelijk maken om de vogels op leeftijd en geslacht te determineren.

De combinatie van detail, overzicht, toegankelijkheid en de unieke fotocollectie maakt dit boek tot het standaardwerk voor roofvogelidentificatie.

  • Alle roofvogels van Europa, Noord Afrika en het Midden-Oosten
  • 60 soorten, 1100 unieke foto’s
  • Per soort beschrijving van de variatie, verspreiding, gedrag, soortdeterminatie, rui, geslachtsbepaling, gelijkende soorten
  • Gedetailleerde beschrijvingen van alle verenkleden: juveniel, oudere onvolwassen vogels (overgangskleden), adult, vrouwtje, mannetje

Gerelateerde producten
Roofvogels