Houtbeton-nestkast - Egel, met geisoleerde bovenplaat
00506 met Egels

Egel (houtbeton)

Art.nr. 00506
€99,00
(Ledenprijs: 89,10)
Technische fiche: 
Opgelet : lange levertermijn (verwacht maart 2019) 
 
Binnenruimte: H 30,5cm x Ø 44cm
Ingang 11 x 12cm
Schwegler houtbeton
 
 
 
 

 

Door zijn stekelige bescherming heeft de Egel het altijd behoorlijk goed gedaan.De laatste decennia doet dit sympathieke zoogdiertje het echter heel wat minder goed. Oorzaken hiervan zijn gifstoffen zoals insecticiden; over-gecultiveerde landschappen zonder hagen, struikgewas of onkruid; overvloedig verkeer en sluikstorten. De Egel heeft nood aan kreupelhout, struikgewas, houtstapels, houtkanten, e.d. om zich overdag te verbergen of een nest te maken. Hij kruip ook graag onder een oude doos, trap of tuinhuis. Egels zijn nachtdieren die zodra het schemert op zoek gaan naar voedsel zoals slakken, rupsen, kevers, jonge muizen, enz.
De egelkast werd speciaal ontworpen m deze nuttige verdelger van ongewenste tuinbezoekers aan te trekken en een veilige slaapplaats te bieden. Waterdicht ademend houtbeton, een geïsoleerde vloer en hooi om zich in te verstoppen is al wat dit diertje vraagt voor zijn dagelijkse of winterslaap. Plaats deze kast best ergens beschut van wind en regen: onder een struik, overhangende boom of in dichte begroeiing. Je kan er hooi inleggen, alternatieven zijn droge bladeren, stro, verscheurd krantenpapier en houtkrullen.

Nestkasten uit Schwegler houtbeton hebben een unieke samenstelling van 75% hout en toevoegingen zoals klei, die ervoor zorgen dat temperatuursschommelingen binnen de perken blijven. Dit materiaal is overigens extreem ademend, wat condensatievorming voorkomt. Houtbeton is dan ook een erg duurzame materie, en dat deze nestkasten 20 tot zelfs 25 jaar meegaan, is geen uitzondering.


Gerelateerde producten:
Houtbeton nestkasten
Schwegler houtbeton
Egel
Zoogdieren