Houtbeton-nestkast - 1FD Vleermuis - kleine soorten
00494 binnenzijde

Vleermuis - kleine soorten (houtbeton)

Art.nr. 00494
€60,45
(Ledenprijs: 54,41)
Technische fiche: 

Dit product wordt enkel online verkocht en niet in onze winkel te Sint-Niklaas.

H 36cm x Ø 16cm
Voor kleine soorten
Schwegler houtbeton
 
 
 
 

Deze nestkast werd speciaal ontworpen voor kleine vleermuizen. De broedruimte en de vorm en grootte van de invliegopening beantwoorden aan de noden van kleinere soorten zoals Gewone en Ruige Dwergvleermuis, en Watervleermuis. Dit model heeft een gewelfd plafond en twee gegroefde houten panelen met een precieze afstand tussenin.
Deze nestkast is vooral geschikt in gebieden die bewoond worden door verschillende soorten vleermuizen, om hen aan te moedigen een nieuwe kolinie te vormen. Dit model is in het verleden erg geschikt gebleken als broednestkast. Om de nestkast schoon te maken, kan het voorpaneel eenvoudig verwijderd worden. Gegalvaniseerd ophangmateriaal wordt meegeleverd.

Nestkasten uit Schwegler houtbeton hebben een unieke samenstelling van 75% hout en toevoegingen zoals klei, die ervoor zorgen dat temperatuursschommelingen binnen de perken blijven. Dit materiaal is overigens extreem ademend, wat condensatievorming voorkomt. Houtbeton is dan ook een erg duurzame materie, en dat deze nestkasten 20 tot zelfs 25 jaar meegaan, is geen uitzondering.


Gerelateerde producten:
Houtbeton nestkasten
Schwegler houtbeton
Vleermuizen
Zoogdieren