00492 voorbeeld van plaatsing
00492 schematische voorstelling

Vleermuis - met ingebouwd houtpaneel (houtbeton)

Art.nr. 00492
€70,80
(Ledenprijs: 63,72)
Technische fiche: 
H 43cm x B 27cm x D 14cm
Met ingebouwd houtpaneel
Schwegler houtbeton
 
 
 
 

 

Deze nestkast, met opening langs de onderzijde, werd speciaal ontworpen voor vleermuizen. Dit model kan zelfs op de meest onbereikbare plaatsen opgehangen worden en vereist geen enkel onderhoud zoals reiniging. Doordat de bodem open is, kunnen uitwerpselen er gewoonweg uitvallen. Aan de binnenzijde van de nestkast is een speciaal ruw paneel van extreem duurzaam hout bevestigd, dat door de vleermuizen gebruikt kan worden wanneer de temperaturen sterk schommelen in het voor- en najaar. Ze kunnen hierdoor immers kiezen tussen het koele houtbeton en het warmere hout, afhankelijk van hun noden. Gegalvaniseerd ophangmateriaal wordt meegeleverd.
Dit model kan overal opgehangen worden. Doordat er enkel een nagel of schroef stevig bevestigd dient te worden, kan deze nestkast evenzeer aan lichte constructies opgehangen worden. Bovendien is de achterzijde licht uitgehold, waardoor dit model ook aan een boom kan bevestigd worden.

Nestkasten uit Schwegler houtbeton hebben een unieke samenstelling van 75% hout en toevoegingen zoals klei, die ervoor zorgen dat temperatuursschommelingen binnen de perken blijven. Dit materiaal is overigens extreem ademend, wat condensatievorming voorkomt. Houtbeton is dan ook een erg duurzame materie, en dat deze nestkasten 20 tot zelfs 25 jaar meegaan, is geen uitzondering.


Gerelateerde producten:
Houtbeton nestkasten
Schwegler houtbeton
Vleermuizen
Zoogdieren