Nestkast - Vleermuis mini
Nestkast - Vleermuis miniNestkast - Vleermuis mini

Vleermuis - minikast (hout)

Art.nr. 00056
€19,95
(Ledenprijs: 17,96)
Technische fiche: 
 
15 x 12,5 x 40,5 cm
hout

 

In tegenstelling tot het beeld dat vele mensen nog steeds hebben van vleermuizen, zijn deze bijzondere zoogdieren ongevaarlijk. Bovendien zijn vleermuizen ook nog eens erg nuttige dieren: ze helpen u enorm bij het bestrijden van insecten. Ze eten gemakkelijk honderden muggen, motjes en kevers per nacht!
In dit vleermuizenverblijf met een lange achterzijde kunnen de vleermuizen gemakkelijk naar binnen kruipen door zich vast te klampen aan de reliëflaag. De zwarte buitenzijde draagt bij aan een comfortabele temperatuur voor de vleermuizen.

Hang deze kast op een tochtvrije plaats aan een paal, muur of boom. Liefst op een hoogte van minimum drie meter, en met de voorzijde naar het zuiden of zuidwesten gericht, vleermuizen zijn immers echte warmteliefhebbers. Zorg voor een rustige plek met weinig verstoring en een vrije aanvliegroute, dus geen takken of bladeren voor de invliegopening of direct onder de kast. U kunt deze kast het hele jaar door ophangen, maar ideaal is het begin van het voorjaar.


Gerelateerde producten: