Houtbeton-nestkast - 1FQ Vleermuis - gevelkast
00501 binnenzijde00501 voorbeeld van plaatsing00501 voorbeeld van plaatsing00501 schematische voorstelling waterdichtheid00501 schematische voorstelling bevestiging

Vleermuizen gevelkast (houtbeton)

Art.nr. 00501
€115,70
(Ledenprijs: 104,13)
Technische fiche: 

Dit product wordt enkel online verkocht en niet in onze winkel te Sint-Niklaas.

H 60cm x B 35cm x D 9cm
Schwegler houtbeton
 
 

OPGELET! LANGE LEVERTERMIJN
CONTACTEER ONS BIJ INTERESSE OP winkel@vogelbescherming.be

 

Deze nestkast, met opening langs de onderzijde, werd speciaal ontworpen voor allerlei soorten vleermuizen die gebouwen bewonen. Het kan gebruikt worden om te rusten, een kolonie te vormen of hun jongen groot te brengen. Dit model kan zelfs op de meest onbereikbare plaatsen opgehangen worden en vereist geen enkel onderhoud zoals reiniging. Doordat de bodem open is, kunnen uitwerpselen er gewoonweg uitvallen. Indien controle noodzakelijk is, kan het voorpaneel volledig verwijderd worden. Gegalvaniseerd ophangmateriaal wordt meegeleverd.
De buitenzijde van de nestkast is ruw om de vleermuizen de mogelijkheid te bieden erop te landen en veilig aan te hangen. De toegang is een trapvormige uitsparing, zodat zelfs jonge, onervaren vleermuizen gemakkelijk naar binnen kunnen kruipen. Binnenin zijn er ruwe houtblokjes aan de achterwand geplaatst, die mede voor een goede isolatie zorgen en door de vleermuizen kunnen gebruikt worden als zit- of hangstukken. Deze blokjes zorgen ook voor 3 verschillende ruimtes, met verschillende temperaturen en hoeveelheid lichtinval. De voorzijde langs binnen is dan weer behandeld met een special, poreuze coating waardoor de temperatuur in de kast mee geregeld wordt.
Doordat het weerresistente, luchtdoorlaatbare en rotvrije materiaal van dit model zo duurzaam is, en het ontwerp voorkomt dat er water naar binnen kan lopen, kan deze nestkast tientallen jaren een veilig onderkomen bieden voor vleermuizen. De kast is ideaal om tegen een wand of muur op te hangen, maar kan eveneens onder een dak of in een ouder gebouw geplaatst worden. Wanneer de kast tegen hout bevestigd wordt, is het aangeraden de ruimte tussen nestkast en wand af te sluiten met siliconen zodat er geen vocht tussen kan. Hang deze nestkast op minimum 3 meter hoogte en met voldoende vrije aanvliegruimte.

Nestkasten uit Schwegler houtbeton hebben een unieke samenstelling van 75% hout en toevoegingen zoals klei, die ervoor zorgen dat temperatuursschommelingen binnen de perken blijven. Dit materiaal is overigens extreem ademend, wat condensatievorming voorkomt. Houtbeton is dan ook een erg duurzame materie, en dat deze nestkasten 20 tot zelfs 25 jaar meegaan, is geen uitzondering.


Gerelateerde producten:
Houtbeton nestkasten
Schwegler houtbeton
Vleermuizen
Zoogdieren