Houtbeton-nestkast - 1FS Vleermuis - koloniekast
Houtbeton-nestkast - 1FS Vleermuis - koloniekast00493 voorpaneelHoutbeton-nestkast - 1FS Vleermuis - koloniekast

Vleermuizen koloniekast (houtbeton)

Art.nr. 00493
€102,00
(Ledenprijs: 91,80)
Technische fiche: 
Opgelet : verwachte levertermijn mei 2019
 
Dit product wordt enkel online verkocht en niet in onze winkel te Sint-Niklaas.
 
H 44cm x Ø 28cm
koloniekast
Schwegler houtbeton
 
 
 
 

 

Deze nestkast voor vleermuizen is bijzonder populair om grotere kolonies te huisvesten. Dit model biedt voldoende ruimte om meerdere individuen een slaapplaats te bezorgen. Daarnaast vormt een broedkamer met tientallen vleermuizen geen uitzondering. Vleermuizen zijn uiterst sociale zoogdieren, zodat deze nestkast meerdere plaatsen biedt waar de dieren kunnen hangen en die ze ook kunnen gebruiken om hun jongen groot te brengen. Aan het voorpaneel zijn drie gegroefde houtplaten bevestigd, en het speciale plafond met geïsoleerd rooster is ideaal voor de vleermuizen om aan te hangen.
Deze nestkast is vooral geschikt voor de zomerperiode maar kan eventueel ook als overwinteringsplaats in gebruik genomen worden. Om de nestkast schoon te maken, kan het voorpaneel eenvoudig verwijderd worden. Gegalvaniseerd ophangmateriaal wordt meegeleverd.

Nestkasten uit Schwegler houtbeton hebben een unieke samenstelling van 75% hout en toevoegingen zoals klei, die ervoor zorgen dat temperatuursschommelingen binnen de perken blijven. Dit materiaal is overigens extreem ademend, wat condensatievorming voorkomt. Houtbeton is dan ook een erg duurzame materie, en dat deze nestkasten 20 tot zelfs 25 jaar meegaan, is geen uitzondering.


Gerelateerde producten:
Houtbeton nestkasten
Schwegler houtbeton
Vleermuizen
Zoogdieren